Fotbal feminin – în amintirea lui Tibi Czako

foto: olimpiacluj.ro

Am văzut câteva meciuri de fotbal feminin prin Satu Mare şi nu numai, pe vremea când în nord-vestul ţării activa Flacăra Satu Mare. Ierte-l Dumnezeu pe Tiberiu Czako, da’ mult s-a mai străduit să ţină echipa aceasta în viaţă în ciuda tuturor vicisitudinilor. Iată că s-a dus şi s-au dus şi fentele delicate ale fotbalistelor de pe aceste meleaguri. Ţin minte că în ultima parte a vieţii se împărţea între patul de spital şi echipa pe care o oblăduia. Nu de puţine ori Informaţia Zilei i-a uşurat deplasarile oferindu-i mijlocul de transport cu care se deplasa la meciuri sau le înlesnea câte o masă pentru fete după meci.

Nu mi-aş fi adus aminte de acest lucru dacă mi-aş fi putut explica ignoranţa cu care un ziar de sport tratează fotbalul feminin românesc chiar dacă o echipă, nici măcar nu ştiu dacă este campioana ţării (probabil că este), a ajuns să lupte pentru calificarea în Liga Campionilor.

Mai precis CFR Olimpia Cluj joacă acum într-un turneu de patru echipe în una din cele opt grupe de calificare pentru fazele finale, eliminatorii, ale competiţiei. Jocurile se desfăşoară în Bosnia-Herţegovina şi în prima etapă româncele au întâlnit gazdele, SFK 2000 Sarajevo, pe care le-au învins cu 3-1. Echipa noastră antrenată de Mirel Daniel Albon a jucat în componenţa Gaiţă – Condureanu, Ficzai (căpitan), Giurgiu (gol în min. 78), Bartan – Cosma (min. 70 Gury), Oprea (min. 92 Mihai), Vătafu, Bâtea (mi8n. 46 Lunca) – Duşa (goluri în min. 4 şi 53), Sârghe. Gazdele grupei au înscris în minutul 61.

În celălalt meci al grupei au remizat, 1-1, echipele Gintra Universitetas (Lituania) şi Ataşehir Belediyespor (Turcia). Ardelencele (ce chestie, nici o stranieră) vor juca celelalte două partide în 13 august (Gintra) şi 16 august.

Doar locul întâi se califică în fazele eliminatorii. Cele 8 câştigătoare de grupă împreună cu alte 24 de echipe calificate direct vor disputa şaisprezecimi, optimi, sferturi şi semifinale în sistem tur-retur clasic. Finala are loc pe acelaşi stadion cu finala Ligii Campionilor la băieţi, dar cu două zile mai devreme, adică joi, 26 august 2012.

–––––––

Later edit (admin): Olimpia Cluj s-a calificat și joacă în șaisprezecimile de finală împotriva lui Olympique Lyon (deținătoarea trofeului!) în 28 sept. la Cluj și 5 octombrie la Lyon. Felicitări și baftă, fetelor!

3 thoughts on “Fotbal feminin – în amintirea lui Tibi Czako

  1. Stimate domnule Gruita,
    sunt fiica lui Tiberiu Czako si va multumesc pentru aricolul de mai sus. Pot sa spun ca tatal meu a trait pentru fotbal-club feminin Flamura Satu Mare si a facut inposibilul posibil pentru aceasta echipa formidabila ! Echipa Flamura era viata lui,era foarte mandru de echipa lui si se bucura de fiecare data cand aparea un articol cat de mic in ziarele satmarene.

    Multe salutari

    Gabriela Czako

  2. După ora la care aţi postat acest comentariu cred că nu sunteţi pe bătrânul continent. Să aveţi sărbători fericite!

  3. Am fost de cateva ori la Satu-Mare si echipa nostra a jucat importiva Flamurei Satu-Mare! Poate se gandeste cineva sa reactiveze un club de fotbal feminin in zona!

Lasă un răspuns