Anglia învinge, dar nu convinge

Meciul cu Mexic îi va fi adus lui Capello mai multe întrebări decât răspunsuri

3-1 pare un rezultat liniştitor dar jocul Angliei, mai ales în prima repriză, îi va da de gândit lui Capello. Mexicul a avut 23 de şuturi şi un procentaj al paselor reuşite de 88%, în timp ce Anglia a şutat doar de 8 ori şi a avut un procentaj al paselor de doar 77%. Anglia a avut probleme mari în a păstra posesia, şi, mai îngrijorător, în a recupera balonul după ce îl pierde. Era clar că absenţa din primul XI a contingentului Chelsea (Terry, Ashley Cole, Lampard) o să se simtă, dar ca circulaţie a balonului, Anglia a părut o echipă închegată cu o oră înainte de meci, nu una care se antrenează de o săptămână în Austria.

Prima repriza a fost una nedreaptă faţă de Mexic, care deşi a dictat autoritar ritmul jocului, a intrat la vestiare condusă. Anglia n-a jucat mai nimic, dar a marcat de două ori din faze fixe prin King şi Crouch, goluri venite din centrările excelente ale lui Gerrard. Viteza şi mişcarea aripilor mexicane, Vela şi Giovani Dos Santos, a dat multe bătăi de cap cuplului de fundaşi centrali Rio -€“ King, care parut vulnerabil in multe momente. Vela a scăpat de două ori singur cu Green, dar portarul lui West Ham a avut două reflexe uimitoare. Imediat după pauză, Glen Johnson a luat o minge din flanc, a pătruns în mijloc şi a trimis o acoladă cu stângul din afara careului la care portarul Mexicului n-a mai putut ajunge. Gerrard a făcut schimb de locuri cu Milner şi Anglia a funcţionat mai bine după această mutare, dar partida s-a terminat 3-1.

Câştigători: Green, Gerrard, Johnson. Pierzători: King, Milner. Carrick a jucat catastrofal şi probabil că acest meci îl va costa locul în avion, Huddlestone n-a impresionat dar oricum, a fost mult mai stăpân pe situație. Aproape tot angrenajul Angliei pare acum să depindă de recuperarea lui Gareth Barry a cărui lipsă s-a simţit teribil.

Se adună argumentele pentru un sistem cu un singur vârf. Anglia nu are un al doilea atacant de calitate, şi oricum sistemul actual obligă aproape toţi jucători de la mijloc în sus să joace altceva decât la club. Gerrard în special pare irosit în stânga şi s-ar putea să-l vedem în spatele lui Rooney în următorul amical, cu Japonia. Capello a subliniat că preferă să joace cu două vârfuri, dar prestaţia dezamăgitoare de ieri îndeamnă la flexibilitate.

Anglia: Green (Hart 46), Glen Johnson, Ferdinand (Carragher 46), King, Baines, Walcott (Lennon 77), Gerrard, Carrick (Huddlestone 61), Milner (Adam Johnson 85), Crouch (Defoe 46), Rooney.

4 thoughts on “Anglia învinge, dar nu convinge

  1. prestatia mexicului imi suna familiar – domina, paseaza, driblează (mai ales), şuteaza – goluri yok :).
    Anglia depinde de… Barry? Whos Barry? mmm… abia astept mondialu’, chiar dacă lipsesc unii jucători pe care aş fi vrut să-i văd acolo.

  2. dupa prestatia cu Anglia, Mexicul facu instructie si cu Italia; intr’o grupa cu Franta, Uruguay si Africa de Sud, par sa aiba toate snsele pentru a prinde optimile; crede cineva ca pot pune probleme Argentinei? (vad, totusi, Franta pe primul loc in grupa si cu un drum chinuit pana in semifinale )

  3. din grupa frantei chiar ca toate 4 au sanse. snt asa de curios ca nici nu vreau sa dau pronostic :).

    tocmai am vazut spania-polonia 6-0. dupa olanda-ungaria 6-1, cred ca (din pacate) stiu 2 echipe care vor atinge varful de forma prea devreme…

Lasă un răspuns