Cel pe care l-a hrănit frustrarea

June 24, 2010 - South Africa - Football - Slovakia v Italy FIFA World Cup South Africa 2010 - Group F - Ellis Park Stadium, Johannesburg, South Africa - 24/6/10..Kamil Kopunek scores the third goal for Slovakia.

Kamil Kopunek trebuia să intre la sfârşitul primei reprize din Slovacia-Italia. Strba se accidentase şi pentru câteva minute chiar şi antrenorul Vladimir Weiss a crezut că este nevoit să facă prima schimbare. Bandajat la genunchi, Zdeno Strba s-a ridicat şi a făcut semn să se anuleze schimbarea, chiar în momentul în care Kopunek se pregătea să facă pasul pe gazon. L-am privit pe Kamil… Avea faţa unui ţăran sinistrat la care nu a mai ajuns sacul cu ajutoare. Era frustrat. S-a întors pe bancă şi imediat s-a fluierat sfârşitul primei reprize.

Partea a doua a meciului a început tot cu Strba pe teren. Mijlocaşul lui Skoda Xanthi, în vârstă de 33 de ani, a rezistat excepţional până spre sfârşit. În minutul 87, mai degrabă ca să tragă de timp decât ca să răsplătească răbdarea jucătorului său, Vladimir Weiss l-a trimis din nou la margine pe Kopunek. Kamil şi Zdeno au făcut schimb de ştafetă şi, peste numai două minute, frustratul de la sfârşitul primei reprize a înscris golul de 3-1, care avea să se dovedească decisiv pentru eliminarea istorică a Italiei, campioană mondială en-titre.

Kopunek nu o fi un jucător mare. Selecţiile sale la „naţională” abia se numără pe degete, dar a reuşit un gol despre care vor vorbi până şi nepoţii nepoţilor generaţiei actuale de suporteri slovaci. La Cupa Mondială U-20 din urmă cu şapte ani, Kamil încasa un roşu în meciul cu Brazilia lui Dani Alves şi a lui Adriano, lucru care a condus la eliminarea Slovaciei în optimi. Astăzi, datorită lui, echipa s-a calificat în dauna campioanei mondiale. Vittek a fost şi el acolo, cu două goluri, dar ce-ar fi făcut Slovacia fără frustrarea aceea a lui Kopunek de la sfârşitul primei reprize?

2 thoughts on “Cel pe care l-a hrănit frustrarea

 1. Draga Constantin,
  Sper sa-mi ierti comentariul, dar m-as fi asteptat la un articol ceva mai puternic dupa acest meci nebun. In opinia mea (umila) din nou Zeul Fotbalului a rasplatit acea echipa dispusa sa „moara” pe teren…si sa CISTIGE (vezi Japonia Danemarca). Cum se face ca dupa ce Italia a inceput sa joace fotbal calitatea jocului a explodat efectiv. De aia toata lumea se bucura ca”broscarii/macaronarii” au fost trimisi acasa. Au suprasaturat intreaga lume cu „mirtaiala” lor, circul ieftin de etern faultati…(Pe mine ma exasperat fata lui Iaquinta de etern milog cind rata in fata portii….uffff)
  Oricum, asa cum si tu ai aratat in articol, determnarea pana la sacrificiu a jucatorilor slovaci, organizarea tactica…totul a tinut cu ei. Inclusiv Zeul Fotbalului :)
  Cu respect.
  Rares

 2. @Rareshu
  Nu „ma” deranjat comentariul, chiar e binevenit. Am subliniat numai un aspect. Poate cu alta ocazie, vor fi articole mai puternice care sa acopere tot ce spui tu ca astepti.

Lasă un răspuns