Ce nu va spune niciodată Mircea Sandu

French Football Federation (FFF) President Jean-Pierre Escalettes attends a news conference to present a bid from France for the Euro 2016 championships, in Paris in this May 19, 2009 file picture. Escalettes said on June 28, 2010 he was resigning after France's group World Cup fiasco. REUTERS/Philippe Wojazer/Files (FRANCE - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP HEADSHOT)

„După un weekend de reflecţie în timpul căruia m-am consultat cu colegii, colaboratorii şi apropiaţii mei, consider că este de datoria mea să demisionez din funcţia de preşedinte al federaţiei de fotbal. Îmi asum cu luciditate partea de vină. Decizia mea este în principiu dictată de dorinţa de a păstra şi a facilita evoluţia unei instituţii pe care am servit-o cu pasiune timp de mai multe decenii.  Voi supune demisia mea deciziei Consiliului Federal din 2 iulie. Voi rămâne la dispoziţia tuturor pentru a analiza fără complezenţă motivele eşecului echipei la Campionatul Mondial. Voi developa diversele puncte de vedere vineri în faţa colegilor mei din Consiliul Federal. Între timp, nu voi răspunde niciunei solicitări din partea media.”

Vorbele îi aparţin preşedintelui Federaţiei Franceze de Fotbal, Jean-Pierre Escalettes, şi au fost date publicităţii luni, 28 iunie 2010. Escalettes a fost ales în februarie 2005 şi reales în 2008 pentru  un mandat de patru ani. A fost criticat pentru „nebunia” de a-l ţine pe Raymond Domenech în funcţia de antrenor al echipei naţionale în ciuda dezastrului de la Euro 2008, când Franţa a terminat pe ultimul loc în aceeaşi grupă cu România. Eliminarea de la mondialul sud-african l-a convins pe Escalettes să-i lase locul altcuiva.

Bine, şi? Cine suntem noi să ne comparăm cu Franţa?

2 thoughts on “Ce nu va spune niciodată Mircea Sandu

  1. Noi nu ne comparăm cu nimeni….pen’ că suntem „cei mai drepţi şi mai viteji dintre traci”.
    Încă nu s-a descoperit prăjina care să ne atingă vârful nasului.

  2. Poate ar fi spus si Sandu asta. Cu conditia sa fi fost Nastase prim-ministru (a se vedea circumstantele demisiei lui monsieur).

Lasă un răspuns