Făr’ de leac

Sunetul vuvuzelelor e de acum doar un ecou pierdut în urechile celor care s-au bucurat de Campionatul Mondial. De fenomen în sine, de spectacol uneori, de simplul fapt că în miezul verii a existat un eveniment pentru care anumite seri aveau sens în faţa televizorului sau a ecranelor din baruri şi cluburi, pentru justificarea unei beri reci… Pentru frumuseţea momentului, până la urmă.

Ne mai lovesc flash-urile: golul lui Van Bronkhorst… tiki-taka din jocul spaniol… agitaţia lui Diego pe margine. Toate încep să alunece uşor în cutiuţa cu amintiri. Alături de fondul sonor cu melodia Giannei Nannini, de capetele înblonzite, de meciul România-Argentina…

Și, BANG! Începe sezonul în România. Supercupa. Câştigă CFR. Felicitări! Se supără MM… Îi face cu ou şi cu oţet pe arbitrii. Presa duce vorba de la MM la Mureşan. Mureşan, în acelaşi stil sarcastic îi face semn lui Mitică Dragomir. „Să fie chemat la comisia de disciplină…” „Hai domnule că nu a jignit pe nimeni…”. Televiziunile vuiesc! Scandal! Tensiune la vârf! Alo… presa, e vorba doar de supercupa României!

După care… plicul şi arbitrii. Altă temă de mare interes şi logică sportivă! Alt putregai scos din Pandora gaunoasă a celor care fac, desfac şi conduc fotbalul românesc. Întrebaţi de subiect, toţi conducătorii de cluburi răspund din colţul gurii: „Nu se mai face domnule chestia asta. Nu o să facă flagrant pe faţă. Dacă vor să o facă, sunt metode mai deştepte…” Aaa, deci s-a făcut. Iar voi ştiţi şi cum se poate face slalom….

Ipocrizie fără leac. Spoială. Mahala.

Mintea mea încearcă să se rupă de coşmarul de abia instalat şi să îşi aducă din cutiuţa cu amintiri zgomotul vuvuzelelor. E mult mai plăcut. Mult mai tolerabil. Poate unde ştiau toţi că la un moment dat o să se oprească… Dar înconjurarea fotbalului românesc pare să nu aibă final! Căci zgomotul… e acelaşi!

Într-un final, intru pe site-ul Barcelonei. Văd ca Pep şi-a continuat contractul cu echipa catalană. Doar un an, aşa a vrut el. Vrea continuitate doar dacă are performanţă.

Răsuflu uşurat. Până la urmă pot să savurez fenomenul fotbalistic. Trebuie doar să aleg canalul potrivit!
.

……………………………………………………………………………………… sursa foto

2 thoughts on “Făr’ de leac

  1. nu există canalul potrivit ci doar un slalom de la un canal la altul în încercarea de a evita ţigăneala naţională

  2. Fotbalul nostru e la un nivel mai mult decit mediocru, trebuie sa acceptam asta. Despre arbitraj nu are rost sa mai vorbim. De ce credeti ca nu avem reprezentare de 10-15 ani la nivel de arbitraj international la competitiile majora. Mai mare risul…

Lasă un răspuns