Prinţ şi cerşetor: Jeremy Menez

Feb. 18, 2010 - Athens, Greece - epa02040576 Panathinaikos Athens' Josu Sarriegi (R) struggles for the ball with AS Roma's Jeremy Menez (L) during their Europa League round of 32 first leg soccer match at the Olympic Stadium in Athens, Greece, 18 February 2010. Panathinaikos won 3-2.

Bruno Conti, Roberto Pruzzo, Mirko Vucinic, Francesco Totti şi Claudio Ranieri. Toţi au motive să-l laude pe francezul Menez, cel care conform tuturor oamenilor de fotbal e plin de talent şi are un potenţial extraordinar. Jeremy e conştient de propria valoare şi promite fanilor că anul acesta va „exploda” ca fotbalist, că va face un sezon excelent pe Olimpico. Ar cam fi cazul, indolentule! După două campionate mai slabe, toată lumea spera ca numărul 94 de la AS Roma să arate pe gazon ceea ce a arătat pentru AS Monaco, Sochaux şi „naţionala” U21 a Franţei.

Anul acesta i s-a propus un nou rol în echipă –trequartista– şi se pare ca i se potriveşte destul de bine, a demonstrat acest lucru împotriva amatorilor de la Brunico. Nu-i fac statuie însa cel puţin moralul francezului e bun spre foarte bun şi se poate antrena în linişte. Presiunea fanilor nu mai este aşa de mare pe umerii săi după ultima evoluţie de pe teren, ceea ce poate însemna renaşterea unui fotbalist intrat într-o stare de lehamite din cauza vieţii de noapte agitate şi a indolenţei… Iată că prietenia lui cu Mexes nu aduce neapărat lucruri pozitive pentru club şi pentru Jeremy!

Cel care îl poate reinventa ca fotbalist este Claudio Ranieri. Ultimele veşti din cantonament ne spun că italianul îl incurajează des pe Menez, că-i oferă încredere, că se bazează pe el în primul „11”. Adevărul e că atunci când plăteşti 18 milioane de euro pe un fotbalist încerci să scoţi de la el tot înainte de-al vinde la alt club pentru a mai amortiza suma investită.

Pentru mulţi este un loser, un jucator născut talent şi care moare speranţă. Este încă tânăr, are 23 de ani, ar trebui să i se acorde o nouă şansă acestui capricios fotbalist care trebuie să se maturizeze şi să conştientizeze la ce nivel a ajuns. Ar fi păcat ca „noul Zidane” sa ajungă „noul Ionuţ Luţu”…

Articol apărut şi pe http://mariusfrancisc.wordpress.com

2 thoughts on “Prinţ şi cerşetor: Jeremy Menez

  1. am impresia ca ai nimerit-o cu menez, face un sezon bun din cate am auzit, parca si pe la nationala a aparut. felicitari pentru intuitie :)

Lasă un răspuns