Simfonia roş-albastră a avut o notă falsă

Ghencea a arătat bine, cum de mult nu a mai facut-o, public numeros, atmosferă, încurajări în momentele dificile, tot tacâmul pentru un spectacol memorabil.

Dirijorul Piţurcă a dat drumul la pase dintr-o atingere, cu verticalizări curajoase, cu note când înalte când joase, fără stridenţe. Prima parte a simfoniei a curs frumos, allegro ma non troppo, cu intervenţii de fond ale publicului în  momentele cheie.

După pauză, pe un palier de muzică mai plată, alb-albaştrii le-au ascuns intrumentele steliştilor preţ de câteva minute, suficiente pentru ca Iliev, băiat cu auz muzical fin, să înscrie cu o lovitură de cap precisă.

Avizatul public din Ghencea a simţit imediat şi a acoperit cu scandări pauza de sunet ce se lăsase în orchestra lui Bănel. De menţionat că cel ce a scăpat instrumentul din mână la faza golului a fost Geraldo Alves, semn că încă nu a asimilat partitura şi se mai încurcă în solfegii.

Spectacolul a continuat cu aportul publicului, care a recompus coloana sonoră de câte ori a fost nevoie. Presiune şi susţinere, asta a făcut publicul din Ghencea, al doisprezecelea jucător roş-albastru.

De la atâta presiune, arbitrul de tuşă Onicaş, adevărat om de cultură, a scos o notă falsă ce s-a auzit cît colo, suflând în trombon exact în momentul în care Mihăiţă Costea mulţumea cerului şi fratelui mai mare pentru bucuria de a fi marcat un gol ce ar fi însemnat -foarte probabil- desprinderea în câştigători a juveţilor. Rămâne semnul mare de întrebare ce a fost la Onicaş, notă falsă sau pur şi simplu aşa era partitura compusă de Marele Compozitor?

2 thoughts on “Simfonia roş-albastră a avut o notă falsă

  1. Off/on topic: Cand aud ca Steaua joaca tiki-taka, parc-as auzi Mozart cantat la drujba. La Onicas ce sa fie, el venise de-acasa cu alta partitura. Orchestra canta Chopin, el venise cu notele din „Die Meistersinger von Nürnberg”. Normal ca s-a auzit fals. De cand li s-au taiat artistilor din drepturile de autor, se descurca si ei cum pot. Daca nu mai da statul bani, iau de la ciobanii melomani.

Lasă un răspuns