De ce regret căderea comunismului

O ţară întreagă aşteaptă cu sufletul la gură conferinţa de presă de la Palatul Becali. Zeci de reporteri stau umili în praf şi căldură pentru a prinde două vorbe ale unui escroc agramat despre cearta lui cu un trişor. Si n-ar sta acolo dacă n-ar şti sigur că asta vor să audă milioane de oameni, o audienţă sigură.

Era la fel şi înainte de ’89? Oamenii erau aceiaşi, voiau ceea ce vor şi azi. Doar eu, în izolarea impusă de un regim cretin, îmi închipuiam că o televiziune liberă ar transmite 24 de ore din 24 „Serata muzicală” cu Iosif Sava întreruptă doar de meciurile cu Dobrin. Dacă n-aţi trăit vremurile alea nu ştiţi ce înseamnă inocenţa.

Vorba unui cuplet haios pe care îl cântau Pittiş şi Anda Călugăreanu :

„Unde e iluziile mele, care le-am avut.
Si-au băgat şurubele-n ele, de-aia le-am pierdut.”

10 thoughts on “De ce regret căderea comunismului

 1. Explorish, da. Inocența mea, nu a lor.
  Probabil că n-am fost prea limpede. Până în ’89 îmi închipuiam că o minoritate de idioți calcă în picioare un popor inteligent. Fiind vorba de o minoritate mai aveam cel puțin speranța că se poate îndrepta ceva. Abia după ’89 am descoperit că e vorba de o majoritate. Și s-a dus naibii și speranța. E dezolant.

 2. sorry, dar nu pot fi de acord cu asa ceva! ai uitat de cele cateva ore zilnice de domnu dictator ceausescu?? ala cum era? parca tot agramat si trisor…si nici macar nu facea rating. ..azi ai de unde alege…nimeni nu te pune sa te uiti la ciobanu ala, la barbutistul ala…ai de ales din vreo 10 canale informative si cu stiri internationale … ca se face rating cu asa ceva? pai asta tine strict de educatia si cultura poporului roman, care imagineaza ti era la fel de lipsa si inainte de ’89

 3. ok…ca un impulsiv ce sunt…n am citit commentul legat de spusele lui explorish … daca e o kestie strict subiectiva ce avea loc in sinele tau…da clar! asta sunt convins ca au trait si traiesc destui in ziua de azi…prea putini, totusi.

 4. „…pentru a prinde două vorbe ale unui escroc agramat despre cearta lui cu un trişor…”??? M-as fi asteptat la ceva mai mult echilibru. Astfel de catalogari nu mi se par tocmai cel mai potrivit lucru intr-o exprimare sportiva.

 5. nu-s sigur ca asa-i treaba cu majoritatea
  poate e o majoritate subreda, trec unii dintr-o parte intr-alta, un du-te-vino si poate ca de-abia astia, nehotarati daca sunt idioti sau inteligenti, constituie o majoritate

 6. iar speranta este, Dinamo a revenit cu pandurii, dupa patania cu haiducii 😀

 7. si totusi….
  THE MAN…m-ai uns pe suflet cu ce ai scris…totul real, trait de mine, de tine , de noi…foarte real si dureros…o tara a multor genii si oameni foarte talentati a ajuns sa fie condusa de toape si toparlani….
  totusi , de ce au murit oamenii aia in decembrie 1989 ? isi mai aduce aminte cineva ?? eu nu cred ca pentru o astfel de tara, pentru un astfel de viitor…
  mi-e rusine ca am ajuns toti sau majoritatea asa….
  totusi…nu voi pleca din tara, orice ar fi…. aviz amatorilor…
  odata plecat, mai ales in laudatul OCCIDENT, tot om fara tara ramai…
  de precizat ca sunt STELIST, nu fanatic…dar cred ca sufar destul alaturi de fanii adevarati ai Stelei… JIJI, marca banu, daca mai ai, si lasa-i pe altii cu scoala sa vorbeasca si sa actioneze la Steaua…. fii PATRON cum sunt cei adevarati, discreti, retrage-te in LINIA A DOUA…
  si, toata pretuirea mea pentru DOBRIN, IOSIF SAVA, PITTIS, ANDA… oameni adevarati …sa le fie mereu frumoasa amintirea…

Lasă un răspuns