Baschet de mondiale, SUA-Rusia

Al treilea sfert de finală al Campionatului Mondial de Baschet din Turcia (FIBA) a opus formaţiile Statelor Unite şi Rusiei.

La acest campionat, SUA s-a prezentat cu o echipă formată din jucători din NBA, însă nu cu cea mai bună echipă posibilă. Cu excepţia a 2 veterani, foşti sau actuali campioni NBA, Chauncey Billups (Denver) şi Lamar Odom (Lakers), echipa e formată din tineri. Cinci-ul titularilor este completat de cei mai valoroşi dintre aceşti tineri: Derick Rose (Chicago), Andre Iguodala (76ers) şi, mai ales, de viitorul superstar Kevin Durant (Thunder). De pe bancă, contribuie „rising stars” precum Russel Westbrook (Thunder) sau Rudy Gay (Grizzlies).

Meciul cu Rusia a avut două părţi distincte. Dacă după un sfert scorul era egal (25-25), iar procentajele la reuşitele din aruncare erau aproape identice, echilibrul a început să se rupă undeva spre sfârşitul sfertului al 2-lea. Rusia a avut un valoros conducător de joc în persoana lui Serghei Bycov (ŢSKA Moscova) şi a dominat SUA la capitolul recuperări. Pe de altă parte, a pierdut enorm pe greşelile neprovocate (spre final, o statistică indica faptul că americanii conduceau la capitolul punctelor pe contraatac cu un impresionant 22-2. Ruşii nu au avut răspuns la cele 33 de puncte ale lui Durant, nici la reuşitele pe contraatac sau de la 3 puncte ale rezervei Westbrook. Numai relaxarea din apărare a făcut ca ruşii să reuşească unele coşuri uşoare, fapt care a ţinut scorul aproape, meciul terminându-se cu un deficit decent, de numai 10 puncte.

Ultimul sfert de finală opune, tot în această seară, echipele Lituaniei şi Argentinei.

USA – Rusia 89-79

MVP Kevin Durant 33p.

9-9-2010

=acest post a fost publicat şi pe blogul NBA ROMANIA

Lasă un răspuns