Mica mea echipă naţională

Ce e mai rău e că n-am nicio aşteptare. Chiar dacă echipa Franţei se află la un minim istoric în ultimii 14 ani, nu am nici o trăire spectaculoasă în privinţa meciului Franţa – România din această seară. Ultimii ani, şi mai ales meciurile de la Euro 2008, m-au obişnuit cu ideea că echipa mea este una mică, una ce joacă mai mult pentru a nu primi gol. Iar dacă şi marchează mai mult de un gol pe meci, atunci mă pot declara extrem mulţumit și mai comand o bere după minutul 90. Echipa mea chiar este una mică. Şi zău că asta nu este o tragedie. Primii ani ai acestui secol au făcut celebru refrenul „suntem buni, dar ne-au furat arbitrii”, ignorând faptul că jocul echipei naţionale a căzut în fiecare an, precum locul acela simbolic din clasamentul mondial FIFA.

Privind puţin în urmă, nu-mi amintesc de multe meciuri memorabile ale naţionalei. A fost victoria aia a naibii de norocoasă de la Constanţa împotriva Olandei. Apoi egalul acela oribil de la Copenhaga unde, evident, ne-a furat arbitrul şi a fost vina lui Dorinel că n-a tras de timp, ignorând ocaziile acelea gigantice la scorul de 1-2. Victoria cu 2-0 în faţa Cehiei de la Constanţa n-o pun, pentru că n-a avut nici o valoare. Nu ne-a ajutat nici să prindem barajul pentru turneul final din Germania. Şi în rest mai nimic.

Suntem mici, dar asta nici nu mă mai deranjează. Viitorul fotbalului românesc, după cum tot aud pe la ştirile sportive din aceste zile, nu stă în meciul ăsta. Stă mai degrabă într-un management eficient al cluburilor din Liga 1, dar asta e o altă discuţie.

Aşa că strig:

Hai, mica mea Românie!

Pentru declaraţii incendiare despre conflictul Răzvi Lucescu – Vichi Becali, via Marica, avem haznalele canalele sportive româneşti.

Articol publicat și pe sportaverna.

5 thoughts on “Mica mea echipă naţională

  1. eu nu i as spune echipa nationala…i as spune o adunatura de impiedicati. o reprezentativa ideala a romaniei…asa cum merg lucurile in romania asa se impiedica si baietii astia prin careul advers…cu capul in mocirla si cu curul in sus..si da! asta e din cauza arbitrajului…din cauza lui razvan lucescu..si mai ales si mai ales din cauza lui Dumnezeu…care in ultimii ani a tot uitat sa fie roman.

  2. ahh..si am uitat..probabil a jucat un rol important si echipamentul..care din nou a fost ala galben…urat si aducator de ghinion

  3. :) ..da..ar fi o idee…nush daca aproba UEFA…mai e si varianta rogvaiv-ului … si ne numim echipa pacii

Lasă un răspuns