Echipa românească pentru maratonul din Sahara

În urmă cu aproape 3 luni am dat un anunţ pe blog, prin care îmi invităm conaţionalii să alergăm împreună la maratonul din Sahara. Au urmat schimburi de e-mail-uri, telefoane, întâlniri, înscrieri, antrenamente comune şi…ne-am strâns de o echipă!! Mă bucur ENORM că nu voi mai alergă singur la un maraton extrem. De această dată, vom fi 1..2..3..4..5 români!!

Primul care mi s-a alăturat a fost Emanuil Rednic (“Elu”). Ne-am cunoscut prin intermediul fundaţiei HOSPICE, pentru care Elu este voluntar. Promotor activ al clubului de mişcare pentru sănătate, Elu a slăbit 40 (!) de kilograme, donează frecvent sânge, lucrează în domeniul consultanţei IT şi, ca second job, antrenor de spinning la unul dintre cele mai bune cluburi de fitness din capitală (asta da metamorfoză!!). Este cel mai ‘vechi’ alergător dintre noi, antecedentele lui incluzând 2 maratoane (2009 Bucureşti, 2010 Paris) şi 2 semi-maratoane (2008, 2010) la Bucureşti. În prezent caută sponsori pentru a participa la maratonul de la Polul Nord şi pentru a reuşi o nouă premieră românească: maraton de la +40 la -40 în mai puţin de 40 de zile!

A urmat apoi colega mea de serviciu Mihaela Bafani, despre care citisem pe intranet-ul multinaţionalei din care fac parte că tocmai alergase primul maraton din viaţa ei, cel de la New York. I-am trimis un mail, am întrebat-o dacă vrea să vină în Sahara şi, spre bucuria mea, a răspuns afirmativ aproape instant. Ideea i s-a părut foarte interesantă şi de abia după ce a dat ok-ul s-a interesat despre ce presupune acest maraton…

Diana Ionescu (Dia) este, ca şi mine, membru al grupului Trăiesc Sănătos (LinkedIn). În viaţa ‘reală’, este consultant în domeniul auditului la una dintre companiile care mi-au susţinut participările la maratonul de la Polul Nord şi la cel din Antarctica. Pe aceste ‘filiere’ a aflat de invitaţia mea şi i-a dat curs pentru că “e o experienţă pe care cel mai probabil o ai o singură data în viaţă şi care te face să te dezvolţi enorm în plan personal”. A început să alerge în iulie 2010 şi are în CV un semi-maraton la Amsterdam.

Ultima sosită în echipă (dar nu cea din urmă) este Letiţia Exner (Leti), o prietenă foarte bună şi fostă colegă a Dianei, actualmente ‘concurenta’ a mea şi a Mihaelei din sectorul financiar-bancar. Ca şi noi 4, Leti aleargă de puţin timp, dar a reuşit să termine în 2010 semi-maratonul de la Viena. Atât ea cât şi Diana vor alerga în Sahara primul maraton din viaţa lor! Aşa ca să nu mai spuneţi că debutul meu la Polul Nord a fost o nebunie…

Cam ăştia am fi noi 5… pe scurt. Pe 24 februarie plecăm spre Tindouf (Algeria), via Madrid, de unde vom reveni pe 5 martie. De la începutul anului ne antrenăm “in formulă completa” şi vom avea un prim test competiţional la semimaratonul GERAR din 30 ianuarie.

Deşi suntem o echipă tânără (o medie de vârstă de 20… şi ceva de ani pe care o stric eu :)) şi fără experienţă ca alergători (niciunul dintre noi nu are background de sportiv profesionist), suntem siguri că vom reuşi să terminăm maratonul din Sahara. Să ne ţineţi pumnii, promitem că trecem de 5 ori tricolorul pe sub linia de finish!

Andrei, Mihaela, Leţi, Dia & Elu – Echipa românească pentru maratonul Sahara 2011

One thought on “Echipa românească pentru maratonul din Sahara

Lasă un răspuns