Cotloane

Pic cu pic se scurg intervalele de timp ce ne despart de returul unui campionat atipic. Unii contabilizează secundele, alţii doar săptămânile care au mai rămas până vom manevra telecomanda de la banalul fotbal practicat de Chelsea, Bayern, Real, Inter sau Lyon în faţa liderilor de conjunctură Manchester, Borussia, Barcelona, Milan respectiv Lille la mult mai atractivele derby-uri dintre Brăneşti şi Urziceni. Am greşit? Trebuia să spun Chiajna? Cică nu. Celebra fuziune Urziceni – Chiajna a căzut. S-a împotmolit printre articole de lege, articole de regulament şi articole de presă neatent oblăduite de Naşu’ şi Don Corleone.

Noi sătmărenii putem privi mai detaşaţi toată această harababură. E simplu. Din grija edililor locali nici o reprezentantă a municipiului nu se regăseşte prin clasamentele vreuneia din ligile naţionale. Distanţa dintre Primărie şi Consiliul Judeţean nu este aşa mare astfel încât, prin simpatie, meteahna s-a repercutat asupra întregului judeţ. Dragomir şi Sandu nu au nici o putere asupra fotbalului de pe plaiurile sătmărene. Trebuie să recunoaştem însă că în ultimii doi-trei ani jocurile sportive au fost revigorate şi chiar aduse la rezultate pe care suporterii sătmăreni le trăiesc pentru prima oară. Fetele (baschet) şi băieţii (handbal) noştri ne-au hrănit poftele de performanţă cu prezenţe la nivel înalt în primele eşaloane ale sporturilor respective. Fetele ajungând chiar pe podium, iar anul acesta gândul le zboară chiar spre prima treaptă a acestuia.

Dar, parcă totuşi numărul spectatorilor pe etapă este mult mai mic decât la sportul rege. Precum se spune: îţi întinde omul un falange şi tu-i reproşezi că nu se desprinde din omoplat.

Şi cum spuneam, Liga lui Mitică revine. Rapid, Dinamo şi Steaua privesc cu nesaţ în sus spre podium. Ordinea este dată de comportarea din tur, dar declaraţiile de luptă pentru titlu sunt pe o scală inversă. Ultimii declamă: Luăm titlul! Cei dintre ape susţin că se implică în lupta pentru Champions League, iar cei din proximitatea podiumului cred doar în prezenţa lor în Europa la toamnă.

3 thoughts on “Cotloane

  1. Ard de nerabdare sa inceapa spectacolul din Liga lu’ Mitica: Jiji, MM, Autostivuitorul, Marean Iancu etc…

  2. eu cred ca la noi e un fenomen unic in lume … campionatul intern este extrem de spectaculos in ziare si prin emisiunile televizate … poti sa citesti ore in sir articole inimaginabile si sa asisti la polemici, certuri si injuraturi interminabile la televizor … dar cred, ca pe puitini ii mai intereseaza meciurile de fotbal … daca nea mitica ar fi asa destept cum insusi pretinde, ar vinde domle drepturile la comentariile referitoare la liga profesionista de fotbal bibanu sau bergenbier sau cum naiba ii mai spune acum? !

Lasă un răspuns