Proba pe echipe din Garmisch-Partenkirchen – LIVE

Dupa ce schiorii s-au odihnit o zi, iar noi ne-am vazut in sfarsit de treburile cotidiene, astazi ne reintalnim pentru cea mai neobisnuita proba a acestor Mondiale. Si in acelasi timp, cea care de obicei furnizeaza surprize peste surprize. Intrecerea pe echipe, de la 12:00. Sa vedem mai intai care sunt regulile dupa care se desfasoara.

Drept de participare au primele 16 echipe din clasamentul FIS. Adica ar fi avut si Moldova. Dar n-are fete in echipa. S-au inscris 11.

Fiecare echipa participanta trebuie sa inscrie cel putin doua fete si cel putin doi baieti, maxim sase sportivi.

Se concureaza in dueluri directe, in intreceri paralele, cu porti de slalom urias. Ca in München.

Intr-o runda, pentru fiecare echipa concureaza cate doua fete si cate doi baieti, impartiti cate o fata si un baiat pentru fiecare culoare de traseu.

Victoria se noteaza cu un punct, la final castiga echipa cu mai multe puncte. Nu stiu inca ce se intampla in cazul in care gresesc ambele echipe. Sa fie zero puncte pentru ambele?

In caz de egalitate se iau timpul celei mai rapide fete si al celui mai rapid baiat din fiecare echipa si castiga aceea care are suma mai buna.

Iata echipele:

1. Austria

11. Anna Fenninger (AUT)
12. Michaela Kirchgasser (AUT)
13. Marlies Schild (AUT)
15. Romed Baumann (AUT)
16. Benjamin Raich (AUT)
17. Philipp Schörghofer (AUT)

2. Elvetia

21. Denise Feierabend (SUI)
22. Wendy Holdener (SUI)
23. Fabienne Suter (SUI)
25. Marc Berthod (SUI)
26. Beat Feuz (SUI)
27. Justin Murisier (SUI)

3. Franta

31. Taina Barioz
32. Anemone Marmottan (FRA)
33. Tessa Worley (FRA)
35. Gauthier de Tessieres (FRA)
36. Thomas Fanara (FRA)
37. Cyprien Richard (FRA)

4. Italia

41. Federica Brignone (ITA)
42. Daniela Merighetti (ITA)
43. Johanna Schnarf (ITA)
45. Massimiliano Blardone (ITA)
46. Giovanni Borsotti (ITA)
47. Cristian Deville (ITA)

5. Statele Unite ale Americii

51. Julia Mancuso (USA)
52. Megan McJames (USA)
53. Sarah Schleper (USA)
55. Tim Jitloff (USA)
56. Ted Ligety (USA)
57. Bode Miller (USA)

6. Germania

61. Lena Dürr (GER)
62. Veronique Hronek (GER)
63. Veronika Staber (GER)
65. Fritz Dopfer (GER)
66. Stefan Luitz (GER)
67. Felix Neureuther (GER)

7. Suedia

71. Sara Hector (SWE)
72. Anja Pärson (SWE)
73. Maria Pietilä-Holmner (SWE)
75. Axel Bäck (SWE)
76. Hans Olsson (SWE)
77. Matts Olsson (SWE)

8. Croatia

81. Sofija Novotelic (CRO)
82. Tea Palic (CRO)
85. Tin Siroki (CRO)
86. Natko Zrncic-Dim (CRO)

9. Canada

91. Marie-Michele Gagnon (CAN)
92. Britt Janyk (CAN)
93. Marie-Pier Prefontaine (CAN)
95. Michael Janyk (CAN)
96. Paul Stutz (CAN)

10. Cehia

101. Martina Dubovska (CZE)
102. Katerina Paulathova (CZE)
103. Andrea Zemanova (CZE)
105. Ondrej Bank (CZE)
106. Krystof Kryzl (CZE)
107. Adam Zika (CZE)

11. Slovacia

111. Jana Gantnerova (SVK)
112. Kristina Saalova (SVK)
115. Jaroslav Babusiak (SVK)
116. Adam Zampa (SVK)

Ordinea pentru intalnirile directe:

1. Austria
16. –

8. Croatia
9. Canada

5. SUA
12. –

4. Italia
13. –

3. Franta
14. –

6. Germania
11. Slovacia

7. Suedia
10. Cehia

2. Elvetia
15. –

Prima runda

In prima runda avem doar trei dueluri, chiar daca FIS si-ar fi dorit sa aiba toate cele 16 echipe la start.

Dupa cum se vede, multe vedete lipsesc de la start, din diferite motive, dar cateva se incumeta intr-o proba ce le-ar putea stirbi prestigiul. Caci traseul e foarte, foarte scurt, nu este timp pentru recuperare dupa o greseala si asa ca anul trecut, schiori de care n-am auzit niciodata pana acum, ar putea invinge lideri din Cupa Mondiala.

Startul este cu schepsis, cu totul altfel decat in probele normale, unde schiorii au un interval de start, in care pot alege singuri cand sa porneasca. Aici, pentru sincronizare, trebuie pornit deodata. Si cum in München s-a intamplat ca schiorii prea dornici s-o ia la vale sa se agate in poarta de start, lucru ce ar fi putut duce la accidentari, FIS a reactionat cu o schimbare de regulament. Portile lasa schiorii sa iasa si mai devreme, dar un senzor semnalizeaza startul fals si schiorul este semnalizat cu un steag, ca sa stie ca e descalificat.

Austria – bye

Croatia – Canada 3-2

Tea Palic (CRO) – Britt Janyk (CAN) egalitate si e 1-1. Croata incepe la limita regulamentului, Janyk o ajunge si o depaseste pe mijloc, dar finalul apartine lui Palic care o prinde din urma.

Tin Siroki (CRO) – Michael Janyk (CAN) Canada o ia inainte

Sofija Novotelic (CRO) – Marie-Michele Gagnon (CAN) canadianca incepe clar mai bine, dar Novotelic vrea mai mult victoria si schiaza ultimele porti in pozitie de coborare.

Natko Zrncic-Dim (CRO) – Paul Stutz (CAN) canadianul isi incaleca schiurile la start, cade, rateaza prima poarta, se intoarce la ea totusi. Pe traseul albastru Zrncic-Dim greseste si el, aproape se opreste, pierde viteza, dar trebuie sa termine ca sa fie sigur de victorie! Se chinuie putin si aduce calificarea Croatiei.

La reluare se vede ce s-a intamplat cu Stutz. A avut schiurile de slalom, cele cu gaura la varf. Si in gaura aceea a agatat poarta de start.

SUA – bye

Italia – bye

Franta – bye

Germania – Slovacia 4-0

Lena Dürr (GER) – Jana Gantnerova (SVK) nemtoaica n-are nici o problema

Fritz Dopfer (GER) – Jaroslav Babusiak (SVK) la fel

Veronique Hronek (GER) – Kristina Saalova (SVK) idem si Germania e calificata in sferturi

Felix Neureuther (GER) – Adam Zampa (SVK) Felix castiga detasat

Suedia – Cehia 3-1

Anja Pärson (SWE) – Katerina Paulathova (CZE). Anja incepe in forta, se relaxeaza apoi si pe cand viseaza ea cum castiga, o ajunge cehoaica, Anja observa si ataca pe final castigand.

Matts Olsson (SWE) – Krystof Kryzl (CZE). Olsson se agata de o poarta la mijloc si ramane mult in urma.

Maria Pietilä-Holmner (SWE) – Andrea Zemanova (CZE). Suedeza e suverana, timp mai bun decat al Anjei.

oops (n-am fost atenta cine a schiat pentru Suedia, sorry) – Adam Zika (CZE). Suedezul fara nume incepe mai bine, cehul ataca si i-o ia inainte pe mijloc, dar suedezul nu se lasa si aduce victoria echipei.

Elvetia – bye

Sferturi de finala

Au fost completate toate numele pe tabela sferturilor. E colorata, are stegulete si etichete prinse in bolduri, dar e prea mica sa vad cum au fost imperecheati schiorii.

Austria – Croatia 2-2

Marlies Schild (AUT) – Sofija Novotelic (CRO). Croata incredibil de buna si avem prima surpiriza de proportii. Novotelic castiga clar. Cred ca e al doilea timp al fetelor.

Benjamin Raich (AUT) – Natko Zrncic-Dim (CRO). Benni incepe bine, dar ramane pe spate intr-un viraj si rateaza o poarta.

Michaela Kirchgasser (AUT) – Tea Palic (CRO). Austriaca face 0 cursa buna, in timp ce croata se impiedica si cade cam unde a ratat si Raich.

Romed Baumann (AUT) – Tin Siroki (CRO). Siroki intra in cursa de la bun inceput, Baumann face mai intai cativa pasi. Austriacul insa revine si scoate si un timp suficient de bun ca sa duca Austria in semifinale. Caci la puncte e egalitate.

Benjamin Raich se pare ca s-a accidentat. Sper ca doar usor.

Italia – SUA 3-1

Daniela Merighetti (ITA) – Sarah Schleper (USA) Sarah e cea care o ia inainte la start, ramane acolo pana aproape de finis, unde insa italianca se napusteste si trece linia de sosire prima.

Cristian Deville (ITA) – Bode Miller (USA). Bode incepe bine, termina bine.

Johanna Schnarf (ITA) – Julia Mancuso (USA). Jules incepe in forta, dar racheta ii fasaie si Johanna o intrece lejer pana la finis.

Massimiliano Blardone (ITA) – Ted Ligety (USA). Ca toti americanii, Ted incepe foarte bine. Greseste insa pe mijloc si Blardone nu rateaza ocazia de a castiga. Italia va schia contra Austriei in semifinale.

Franta – Germania 2-2

Taina Barioz (FRA) – Lena Dürr (GER). Barioz nu se da batuta fara lupta, dar Dürr fericeste multimea aducand primul punct al gazdelor.

Thomas Fanara (FRA) – Fritz Dopfer (GER). Dopfer risca prea mult si cade, lui Fanara nemairamanandu-i decat sa indeplineasca formalitatea trecerii liniei de sosire.

Tessa Worley (FRA) – Veronique Hronek (GER). Lidera uriasului nu are nici o problema. Castiga clar.

Cyprien Richard (FRA) – Felix Neureuther (GER). Ca si Maria Riesch, Felix e din Garmisch. Si lupta pentru ai lui, impotriva unui schior mai bun decat el in slalomul urias. Richard ii usureaza sarcina gresind pe mijloc si Neureuther castiga duelul direct. Germania insa pierde la cateva sutimi.

Elvetia – Suedia 0-4

Wendy Holdener (SUI) – Anja Pärson (SWE). Holdener are probleme la start. Anja schiaza netulburata si din nou slabeste ritmul pana cand Holdener aproape ca o ia. Suedeza are insa un final puternic si Suedia ia primul punct.

Marc Berthod (SUI) – Matts Olsson (SWE). Berthod face doua greseli si Elvetia tremura.

Denise Feierabend (SUI) – Maria Pietilä-Holmner (SWE). Denise lupta si o ajunge pe suedeza pana la mijloc, dar apoi rateaza o poarta si Elvetia e prima favorita eliminata.

Beat Feuz (SUI) – Hans Olsson (SWE). Feuz are probleme mari, nu intra in ritm si Olsson castiga fara probleme.

Semifinale

Benni Raich are dureri in genunchi, l-a fortat in momentul in care a incercat sa salveze cursa si a luat deja directia spitalului din Innsbruck.

Traseul albastru pare mai rapid decat cel rosu, echipele ar putea sa-si adapteze strategia conform acestei observatii.

Austria – Italia 4-0

Anna Fenninger (AUT) – Daniela Merighetti (ITA). Fenninger incepe bine, Merighetti o ia pe mijloc, dar mica austriaca gaseste resurse pentru contraatac si termina prima pe traseul rosu.

Philipp Schörghofer (AUT) – Massimiliano Blardone (ITA). Copie la indigo a cursei precedente.

Michaela Kirchgasser (AUT) – Johanna Schnarf (ITA). Kirchgasser o ia inainte dupa o greseala a italiencei si califica Austria in finala.

Romed Baumann (AUT) – Cristian Deville (ITA). Baumann schiaza fara presiune, dar tine sa castige si o face.

Franta – Suedia 2-2

Taina Barioz (FRA) – Anja Pärson (SWE). Anja incepe foarte bine, dar de fiecare data incetineste pe parcurs. Si cand sa o ia Barioz, o greseala mica o intarzie pe frantuzoaica, permitandu-i Anjei sa castige.

Thomas Fanara (FRA) – Matts Olsson (SWE). Cursa foarte, foarte stransa. Olsson ia conducerea la inceput, Fanara ataca fara retineri pe final si o ia cateva sutimi inainte. Pe traseul rosu!

Tessa Worley (FRA) – Maria Pietilä-Holmner (SWE). Maria incepe excelent. Tessa isi scoate la iveala atuurile de specialista a slalomului urias si o depaseste cu usurinta pe mijloc, apoi insa se dezechilibreaza usor si cele doua ajung la acelasi nivel, sutimile fiind de partea suedezei la final. Are cu 3 mai putine.

Cyprien Richard (FRA) – Hans Olsson (SWE). Richard asteapta un pic la start, sa fie sigur ca e corect, ramane in urma, dar e clar mai bun pe virajele mici decat Olsson si il depaseste, egaland situatia la puncte. La timpi Franta a fost mai buna, daca nu ma insel, cu 7 sutimi.

Finala mica

Orfii analizeaza din nou cursa lui Benni. Thomas Sykora a zis din momentul in care a ramas pe spate ca se teme de o accidentare. Pentru ca pozitia in care a ajuns e “otrava” pentru ligamente. Benni are genunchiul umflat si nu e stabil. Situatia a afectat-o si pe Marlies Schild, care nu va risca sa pateasca acelasi lucru, lasandu-le pe colegele ei Fenninger si Kirchgasser sa se lupte in finala pentru onoarea Austriei.

Italia – Suedia 0-4

Federica Brignone (ITA) – Anja Pärson (SWE). Italianca greseste de la bun inceput si de data aceasta, Anja nu-si mai lasa deloc adversara sa se apropie.

Giovanni Borsotti (ITA) – Matts Olsson (SWE). Cursa stransa, dar pe final experienta isi spune cuvantul si Olsson castiga.

Johanna Schnarf (ITA) – Maria Pietilä-Holmner (SWE). Schnarf intarzie la start, se agata cumva si suedeza o ia cu aproape trei porti inainte. Italianca recupereaza vitejeste doua porti, dar Suedia are bronzul.

Massimiliano Blardone (ITA) – Hans Olsson (SWE). La inceput italianul nu are probleme, dar Olsson trage tare, greseste usor, Blardone il reajunge, apoi greseste si Blardone usor si Olsson desavarseste victoria seudeza.

Finala mare

Austria – Franta 2-2

Anna Fenninger (AUT) – Tessa Worley (FRA). Ca si in prima mansa, Fenninger are un finis excelent cu care o depaseste pe Worley pe traseul rosu! Startul i-a apartinut tot austriecei, dar Worley a depasit-o ulterior.

Philipp Schörghofer (AUT) – Cyprien Richard (FRA). Richard pe traseul albastru nu are nici o problema si egaleaza situatia.

Michaela Kirchgasser (AUT) – Anemone Marmottan (FRA). Lupta fantastica intre cele doua. Kirchgasser e inainte aproape de la start pana la finis. Care e insa trecut de frantuzoiaca cu o sutime mai iute!

Romed Baumann (AUT) – Thomas Fanara (FRA). Baumann incepe frumos, isi mareste avantajul dupa ce Fanara greseste. Dar austriacul nu lupta cu adversarul ci cu cronometrul, si desi castiga duelul direct, o greseala pe final il franeaza si nu scoate timpul necesar pentru aur. Scorul e 2-2, dar Franta are timpul mai bun si devine campioana mondiala!

Daca n-am uitat pe cineva, cred ca in Garmisch medalia de la echipe e prima medalie a Frantei.

Austria, care a dominat intrecerile pana acum, s-a prezentat bine, dar o sutime de secunda i-a rapit aurul. Suparati nu pot fi, pentru ca in sferturi au avut un pic de noroc atunci cand au eliminat Croatia.

Suedia a fost echipa ce a tratat intrecerea cu cea mai mare seriozitate, trimitand cele mai bune fete ale lor in cursa si atunci nu e suprinzator ca lor le-a revenit bronzul.

One thought on “Proba pe echipe din Garmisch-Partenkirchen – LIVE

  1. Pingback: Tweets that mention Proba pe echipe din Garmisch-Partenkirchen – LIVE | sportibus.ro -- Topsy.com

Lasă un răspuns