Magic Barca, classy Milan

Când am conștientizat că e „meci mare” în seara asta, nu m-am înflăcărat prea tare de emoție. Urma să joace Barça, „cea mai bună echipă a lumii din toate timpurile” și Milan, „cea mai bună echipă a secolului trecut”. Ce se putea întâmpla? Tiki-taka și apărare italiană.

Și așa a fost. Milan a debutat furtunos; veniți pe Camp Nou cu garnitură de seniori și cu psihologia „cât o să mai stea ăștia neînvinși?!” l-au aruncat în luptă pe căpriorul Pato (îmi place pustiul…), care i-a perforat pe catalani în minutul 1. Stupoare! Messi nici nu apucase să se strângă la șireturi. Câtinel, Barca a pus „tocătorul” psihologic la lucru. Nu mai insist… Începând cu minutul 5, Milan a devenit o colecție de jaloane de lux. În minutul 55 era deja 2-1 pentru catalani.

E incredibil cum jocul Barcei poate anula orice echipă. Poate că pe ecran raportul 70/ 30 (legat de posesia mingii) nu are mare impact. Dar cum o fi să fii în teren și să ai 30%…?! Mă uităm la marea majoritate a italienilor: și-ar fi dorit ca ”psihoza” să se termine. Cred că profesional este o experiență de coșmar. Să fii campioana Italiei și să nu mai poți urmări mingea?!

Recunosc: la începtul sezonului am fost înclinat să spun că o să urmeze o perioadă de stagnare sau chiar declin. În mod normal, nu poate rezista atâta vreme (al patrulea sezon de super-performanță?) coeziunea și motivația în interiorul unei echipe. Doar că Barcă se reinventează… când iese Iniesta, intră Fabregas. Când obosește Keita, îi ia locul Puyol… îl retragi pe David Villa, îl bagi pe Afellay…

Jocul a decurs fără cauză și miză pentru Milan. Au ”supravietuit”. Dar, cum numai unei echipe italiene i se putea întâmpla… în minutul 90, la ultima fază, Milan egalează! Au închis jocul la fel de surprinzător pe cât de fulgerător l-au început. Tot printr-un mânz: Silva.

Felicitări Barçei pentru magie! Felicitări Milan pentru rezistență! În final nu a fost nici pe departe un meci ca oricare altul. A fost un meci mare!

Lasă un răspuns